2013. március 17., vasárnap

Nyilvános levél

Ez egy nyilvános levél melyet az MTASZ-nek küldtünk a D 8 Tánc OB eltörlése kapcsán. Úgy gondolom minden érintettnek el kell olvasnia:


Tisztelt Szövetség! 

Tisztelt Somkúti Annamária Elnök asszony!

Mélységes döbbenettel és elkeseredéssel vettem a Szövetség 2013. március 15-én, este 18 órakor telefonon bejelentett döntését, melynek értelmében egyesületem által rendezendő D8Tánc Országos Bajnokságot az Elnökség eltörli. Sem sportágunk elfogadott versenyszabályzata, sem az erkölcsi normák nem engedhetik meg azt, hogy egy ilyen nagyszabású és nagy létszámot érintő sporteseményt pár órával a kezdés előtt kelljen törölni. Természetesen nem vonom kétségbe az esélyegyenlőség elvét, de azoknak a párosoknak a lehetőségét, szándékát és anyagi helyzetét az Önök döntése nem vette figyelembe, akik már Mohácson béreltek szállást, vagy éppen úton voltak a verseny felé, vagy 16-án reggel elindultak volna versenyezni. Az ilyen horderejű Szövetségi/elnökségi döntéseket megfontoltan, 24 órával a kiírt kezdés előtt, írásban ETIKUS és jogos visszavonni, nem pedig néhány páros, szülő, vagy edző nyomására! 

Országunkban 2013. március 15-én és 16-án nem volt VISMAJOR helyzet, mely ezt a döntést alátámasztaná és indokolttá tenné. Az időjárást felelős szervezőként 15-én reggel 8 órától nem a televízióból tájékozódva a meleg lakásomból szemléltem, és nyugtattam meg 80-100 telefonáló szülőt és edzőt, hogy a versenyt megtartom, hanem mind a meteorológiai szolgálat március 16-i előrejelzését, mind a saját tapasztalatomat és mások telefonos országos tapasztalatát és tájékoztatását figyelembe vettem.

Hivatalos szabályzatunk értelmében Egyesületünk által rendezni kívánt versenyt felelős megbízott rendezőként jómagamnak lett volna jogom lemondani, vagy megtartani, vállalva a kisebb létszámú mezőny jelenlétét.

Egy olyan Elnökség, mely az utolsó pillanatban kevesek nyomására többeket anyagilag is negatívan érintő határozatot (Bár a határozat írásban, aláírva érvényes, nem pedig telefonon. Azóta sem találtam sem Szövetségünk honlapján, sem levélben hivatalos álláspontot) hoz, nem méltó a sportágunk szakmailag támogatott vezetésére! 

Számos jóérzésű szülő, edző és versenyző állt mellénk és támogatott minket elkeseredésünkben, nekik mindenképpen köszönettel tartozunk megértésükért! Remélem nem befolyásolja negatív irányban későbbi versenyeink sikeres pályázatát, vagy megrendezését a 2013. március 16-án elmaradt verseny visszhangja. Köszönöm támogatóinknak, szponzorainknak hogy a bajban mellénk álltak! Köszönöm a versenyzőknek és szüleiknek, edzőiknek a megértést!
Kérem a Tisztelt Elnökséget, hogy jelöljön ki számunkra egy pótidőpontot a D 8Tánc Országos Bajnokság megrendezésére, hogy mindazoknak az esélyegyenlősége nem sérüljön, akik felkészültek kezdő létükre és vállalják a nyolc táncból való megmérettetést. Kérem továbbá, hogy a kialakult helyzet miatt a pótlólagos verseny pályázati díját méltányosságból elengedni szíveskedjenek.

Sportbaráti üdvözlettel: 

Józsa János

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése